Tervetuloa mukaan!

Iso osa osaamisestamme kertyy vapaa-ajalla – arjessa, harrastuksissa ja vapaaehtoistyössä. Tätä osaamista ei kuitenkaan aina osata sanoittaa ja tuoda esille. Näin osa osaamisestamme voi jäädä piiloon. #Näytäosaamisesi-kokonaisuus auttaa sinua tunnistamaan ja kuvaamaan eri tavoin hankitut osaamisen palaset ja valjastamaan ne käyttöösi esimerkiksi työnhakutilanteessa.

#Näytäosaamisesi on Opintokeskus Siviksen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Suomen 4H-liiton, Suomen Nuorkauppakamareiden, Suomen Partiolaisten, Suomen Punaisen Ristin ja Accenture Finlandin yhteistyössä luoma kokonaisuus, jonka aikana pääset pohtimaan tulevaisuuden työelämän kannalta merkityksellisistä osaamistasi. Käynnistä matkasi kohti työelämää!

lisätietoa

Aloita tästä! Pääset kurkkaamaan kokonaisuuden sisältöä ja opiskelutapoja. Lisäksi tutustut kokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa mukana oleviin järjestöihin.

Osaaminen
esiin

Tämä on kokonaisuuden ensimmäinen osa ja täältä löydät ohjeita ja vinkkejä oman osaamisen tunnistamiseen ja jo hankitun osaamisen näkyväksi tekemiseen.

yhteistyö-
taidot

Minkälainen tiimityöskentelijä olet? Millaisia neuvottelutaitoja hallitset? Kokonaisuuden toinen osa johdattelee sinut työelämässä tarvittavien yhteistyötaitojen maailmaan.

toiminnan suunnittelu

Organisaattori, ideanikkari ja järjestelijä. Kolmannessa osassa pääset pohtimaan mm. erilaisten tapahtumien ja ryhmien toiminnan suunnittelua.

Ohjaus ja
koulutus

Millaisia taitoja tarvitsee ryhmän ohjaaja? Entä kouluttaja?
Neljäs osio antaa eväitä oman ohjaus- ja kouluttamis-kokemuksen purkamiseen ja sanoittamiseen.

ryhmän
johtaminen

Johtaminen. Siinä yksi vaativimmista osaamisista. Viidennessä osiossa kannustetaan ryhmän johtamisen lisäksi pohtimaan myös itsensä johtamisen taitoja.

YRittäjämäiset valmiudet

Yrittäjämäisiä valmiuksia voidaan kuvata tapana toimia luovasti ja aktiivisesti. Kuudes osio avaa ovia oman sisäisen yrittäjyyden tunnistamiseen ja esille tuomiseen.